Voiko pienyritystä myydä?


Oletko eläkkeelle jäämistä tai muuten yritystoiminnasta luopumista harkitseva pienyrittäjä tai ammatinharjoittaja, jolla on toimiva yritys? Haluaisit luopua yritystoiminnasta, mutta sinulla ei ole tiedossa jatkajaa?

Jos olet sitä mieltä, ettei yritystäsi voi myydä eikä kukaan ole valmis maksamaan siitä mitään, sinun kannattaa miettiä vielä:

  • toimivassa yrityksessä on aina asioita, joilla on myyntiarvoa: hyvä ja tunnettu nimi, ainutkertainen tuote, palvelu tai edustus, valmis asiakaskunta, mahdollisesti valmista tilauskantaa sekä kiinteää omaisuutta ja toimintaan liittyviä työkaluja yms. Moni alkava yrittäjä on näistä varmasti kiinnostunut.
  • yrittäjällä on ala- ja yritysosaamista sekä suhdeverkostoja, joiden merkitys saattaa olla hyvinkin ”kullanarvoinen” ja ratkaiseva asia yrityksen toimintaa harkitsevalle jatkajalle. Auttamalla jatkajaa, nostat yrityksesi arvoa ja haluttavuutta.
  • markkinoilla on ihmisiä, jotka harkitsevat vakavasti omaa yritystoimintaa, mutta liikeidea puuttuu. Ostamalla jo toimiva yritys uutta liikeideaa ei tarvita.

Joten mieti vielä. Laita ilmoitus Firmakauppaan ja katso mitä tapahtuu. Mitään et voi ainakaan menettää.